The Writing Diaries pt. 2 nog 89.000 woorden te gaan

the-writing-diaries-pt-2-ink2

Deze week schreef ik de eerste woorden van mijn fantasy novel. Ik ben alweer een week bezig – tijd dus voor een update! Ik bereikte de eerste mijlpaal, de 1k, bedacht dat er dus nog zo’n 89 mijlpalen gaan volgen, ontmoette nog voordat ik ook maar een woord geschreven had al een leuk schrijfmaatje en ik bedachte me, na een klein rekensommetje aan de hand van mijn gemiddelde word count per dag, dat mijn novel over zo’n 2 jaar al klaar is…

Donkere schaduwen bedekken zijn gezicht, maar ze kan zich zijn uitdrukking moeiteloos inbeelden. Hij zakt door zijn knieen en zijn ogen ontmoeten de hare op dezelfde hoogte. Ze zijn donker, bijna zwart. Vroeger vond hij haar leuk. Zij vond hem ook leuk, vroeger. Maar zij vindt elke jongen leuk, dus dat telt niet echt.

Mijn gemiddelde word count ligt nu zo rond de 200 woorden per dag. Dit zijn niet de gemiddelden die ik gewend bent. Vroeger tikte ik zo 3.000 woorden op een dag, maar die dagen zijn er niet meer bij. Toentertijd had ik dan ook geen baan en sporte ik niet 4 keer per week – #ohyesblameeverythingbutyourself. Wist je trouwens al dat je op de hoogte kunt blijven van mijn word count door hiernaast te kijken (of mij via twitter te volgen), check >>.

Toch ben ik blij met wat ik tot nu toe geschreven heb. Nee, het zijn geen 10.000 woorden per week. Maar dat hoeft ook niet. Ik ben allang blij en zielsgelukkig. Ik ben mijn droom aan het najagen en dat is wat telt. Ik ben blij en tevreden zolang ik elke dag wat vooruitgang boek met mijn novel. Of dat nou in de vorm is van 1.000 woorden of een brainstrom sessie met nieuwe ideeen of een leuke plottwist.

schrijfmaatje

Vorige week reageerde Nienke, van Nienke Lifestyle, zo enthousiast op mijn artikel dat we over en weer zijn gaan mailen met elkaar. We hebben heel wat handige schrijftips met elkaar gedeeld. Ik vind het echt super leuk dat ik iemand heb leren kennen waarmee ik mijn struggles, mijlpalen en mijn liefde voor schrijven kan delen.

Schrijfdagboek week 1

Maandag 26-9: 85
Maandag begon ik met schrijven aan mijn boek. En alhoewel ik de eerste scene heel goed in mijn hoofd had zitten en het als een film kon afspelen in mijn gedachten, had ik er moeite mee het als woorden op papier te krijgen. Dus tot zover.

Dinsdag 27-9: 362

Dinsdag moest ik werken, maar ging ik ’s avonds na het eten lekker naar mijn kamer en kroop ik in bed om verder te staren naar die blinkende cursor. Gelukkig kreeg mijn angst voor het begin al snel een plaatsje op de achtergrond en ging het schrijven best wel goed!

Woensdag 28-9: 215
Weer een normale werkdag. Ik had expres mijn wekker een uur eerder gezet zodat ik ’s ochtends alvast kon hardlopen, zodat ik ’s avonds lekker kon schrijven! Al de hele werkdag keek ik er naar uit om mijn laptop weer open te kunnen doen. Lekker onder de warme dekens, een warme kop thee en de zon die ik vanuit mijn raam onder zag gaan! Heerlijk schrijf momentje.

Donderdag 29-9: 0
Gewerkt? Jep. Geschreven? Nope.

Vrijdag 30-9: 142
Vrijdag zette ik mijn wekker een uurtje eerder zodat ik een uurtje kon schrijven voordat ik naar mijn werk moest. Wat mij betreft de beste manier om je dag te beginnen! Eerst nog even een dagje werken en dan weekend! Een druk weekend – 2 feestjes en een dagje op familie bezoek + uiteten.

Zaterdag 1-10: 198

Oke, zaterdag verliep dus even anders dan gepland. Ik zou namelijk bijna de hele dag gaan schrijven. Maar toen vroeg mijn zusje of ik even mee ging naar de stad om te shoppen en daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen. Resultaat: een nieuwe trui (om lekker in te schrijven in de winter – dugh), nieuwe schoenen en maar 198 woorden #morgenweereendag.

Zondag 2-10: 0
Uitslapen, naar opa en oma in Beekbergen, eekhoorntjes kijken, theeleuten, niet schrijven en ’s avonds uiteten.

Vandaag 3-10: 406

Vandaag is het een week later, weer maandag. Dit is altijd mijn vrije dag en was helemaal gereserveerd voor een dagje schrijven (en dit blogje typen + maken). Het was een fijne dag. Ik heb vanochtend hardgelopen, ik heb de collage van deze post gemaakt en ik heb lekker veel geschreven vandaag. Een record aantal woorden zelfs: 406!

Schrijfdoel voor deze week

Voor komende week heb ik het doel gesteld het eerste hoofdstuk af te ronden. Ik heb gepland dat mijn hoofdstukken circa 3.000 tot 3.500 woorden lang zullen zijn. Dit betekent dat ik nog ongeveer 1.500 woorden moet schrijven om dit hoofdstuk af te maken. Hopelijk gaat dit mij lukken deze week!

3 thoughts on “The Writing Diaries pt. 2 nog 89.000 woorden te gaan

    1. Dankjewel <33 Sorry, ik heb maandag geen tijd gehad om een diary van afgelopen week te maken omdat ik onverwachts moest werken. Maar vrijdag komt ie alsnog - alleen wat later. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge