Deze dingen zou ik nog wel eens willen doen…

Nu ik sinds een tijdje zonder werk zit, heb ik soms van die dagen dat ik gewoon écht even niet meer weet hoe of wat enzovoort. Hierdoor begon ik steeds meer na te denken over de dingen die ik nog wel eens graag zou willen doen. Want als je de hele dag, elke dag thuis zit, wil je soms gewoon even iets te doen hebben. Dus bedacht ik een lijstje.

Nu ik de tijd heb, wil ik eindelijk een begin maken aan het fotoboek van mijn trip naar Edinburgh. En met een beginnetje maken bedoel ik eigenlijk dat hij gewoon af moet binnenkort. Ik zeg al maandenlang dat ik er even voor moet gaan zitten, maar het is gewoon zo’n klusje wat altijd blijft liggen en wat voor altijd op die eeuwige to-do-lijst blijft staan. Maar nu dus niet meer (hoop ik!). Ik ben van plan het echt mooi te laten drukken en boekbinden bij Artifact Uprising – een amerikaanse brand voor fotozaken. Nu ik er zo over aan het schrijven ben, krijg ik echt heel veel zin om er aan te beginnen!

Er vaker in mijn uppie op uit gaan (met camera!), is ook zo’n ding wat ik graag vaker zou willen doen, maar dus nooit doe. Dit komt omdat ik het eigenlijk best wel eng vind om er alleen op uit te gaan. Ik ben best wel bang dat ik me “alleen” ga voelen en dat ik mezelf ga afvragen: “ja hoor, wat moet je hier nou weer in je eentje… gezellig he?” Maar het is tijd om over deze angst heen te komen! Leuke plaatjes bezoeken, mooie foto’s maken, vaker naar musea gaan, dat soort dingen.

Oké, nu eventjes iets heel anders. Weet je wat me nou echt heel erg gaaf lijkt om te doen? Surfen! Ondanks dat ik eigenlijk een beetje bang ben voor water (ik ben niet zo’n goede zwemmer), lijkt het me heel tof om te leren surfen. Ja, heel logisch natuurlijk – I know.

Ik vind het al eng om er alleen op uit te gaan in eigen land, laat staan in mijn eentje op reis te gaan. Toch lijkt het me wel wat om – als ik mijn angst ooit heb overwonnen – alleen op stedentrip te gaan naar Engeland, Ierland of Schotland. Om lekker mijn eigen ding te doen. Fotograferen! Daarnaast ben ik er van overtuigd dat je als je zo op jezelf bent aangewezen, je weer een deel van jezelf ontdekt die je nog helemaal niet kende.

Analoog fotograferen! Ik ben altijd gek geweest op vintage items. Ik heb ook altijd gezegd dat ik in het verkeerde tijdperk ben geboren. Ouderwetse fotorolletjes, foto’s laten ontwikkelen, een foto maar één keer kunnen maken. Ik wil back to the roots van écht fotograferen. Onze fancy digitale camera’s zijn natuurlijk hartstikke fijn, maar omdat je van één beeld wel duizend plaatjes kan schieten, is het kijkend oog een beetje verloren gegaan. Ik wil weer leren kijken en de wereld zien vanuit verschillende perspectieven.

Het allerbelangrijkste wat ik nog wil doen in mijn leven is… een boek schrijven! Toen ik vroeger klein was, zei ik altijd dat ik schrijfster wilde worden. En gelukkig mag ik vandaag de dag zeggen dat ik dat ook ben. Want om schrijfster te zijn, hoef je geen boek geschreven te hebben. Als je schrijft, ben je schrijfster. En ik schrijf, dus ik ben schrijfster. Op dit moment werk ik aan een YA fantasy verhaal over engelen en demonen. Ik zeg heel vaak dat ik waarschijnlijk hoog bejaard ben, 80 of zo, dat ik gerimpeld ben en geen tanden meer in mijn mond heb tegen de tijd dat mijn boek is uitgegeven, maar dat boek komt er hoe dan ook! Dus wie weet… ligt er op een dag een boek in de boekwinkel geschreven door mij!


See you soon!

4 thoughts on “Deze dingen zou ik nog wel eens willen doen…

 1. Hee, what happened to your lay-out?! Ik moest even twee keer kijken voor ik door had dat ik echt op jouw blog was, haha. Ik vind het heel mooi geworden, dus complimenten. Die stedentripjes in je eentje komen vanzelf wel en als je tegen die tijd liever niet alleen gaat, dan ga ik gewoon met je mee <3 En vooral het laatste puntje in dit lijstje gun ik je zo erg. Zeker nu je even geen werk heb, kan je daar lekker veel tijd aan besteden.
  Nienke onlangs geplaatst…Leesportret: AnnekeMy Profile

  1. Haha, ja ik heb er flink aan geknutseld de afgelopen dagen en ik ben er nu erg blij mee! Ik vind dat van die stedentrip een erg goed idee, moeten we zeker een keertje doen! Dank je voor je lieve woorden!

 2. Omg, even een reactie tussen het lezen door. Tweede alinea, Edinburgh… raad eens wat ik vandaag heb opgezocht op internet? Tickets en vakantiemogelijkheden naar Edinburgh! Ik denk dat dit mij ook inspireert voor een blogpost, thank you (:

  En ik ben verliefd op je nieuwe layout! We hadden het er natuurlijk vrijdag nog over, maar zo ziet het er echt leuk uit. Ik wil er echt alleen maar meer een layout door kopen haha maar dan twijfel ik weer over de domeinnaam haha. Alvast mijn volledige naam of toch de naam van mijn blog?

  Dit word een lange comment, oeps. Maar alleen op vakantie gaan was het engste wat ik vorig jaar deed, maar het is mijn allerbeste beslissing geweest (tot nu toe dan hihi). En ik begrijp heel erg waar je vandaan komt qua angst om alleen op stap te gaan. Er zijn zoveel dingen die ik nog zou willen doen dat het me eng lijkt om dan ineens zelf de keuze te moeten maken van, oké, nu moet ik echt de trein gaan halen haha. Toch is die verantwoordelijkheid heel vrij!

  1. Jaaaaaaa Edinburgh isssss zoo moooiiii – echt aan te raden! Ik ben benieuwd naar je blogpost 😛 Ja ik ben ook erg blij met de nieuwe vormgeving! Het is helemaal mij. M’n schattige bloemetjesbehang waar ik herinneringen op vastpin (tenminste dat was m’n idee).
   Alleen op stap gaan is nog even een dingetje, maar ik denk dat als ik het eenmaal een keer gedaan heb en er een positieve ervaring aan heb overgehouden dat het daarna al een stuk makkelijker gaat. Maar die eerste keer he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge