Getting there

Processed with VSCO with a6 presetWooww, zijn er alweer 2 maanden voorbij? Het voelt nog als de dag van gister dat ik mijn eerste afslank/getting fit/sport/you name it -update schreef. Maar tijd liegt niet. Ik ben inmiddels alweer 4 maanden fanatiek aan het sporten in de sportschool en een klein beetje aan het hardlopen (nog steeds blessures…aarrgghh). Vandaag vertel ik jullie er meer over. Hoe is het afgelopen 2 maanden gegaan? Heb ik resultaat geboekt? Lees je mee, want ik heb je een heleboel te vertellen!

Als je vorig jaar tegen mij gezegd zou hebben dat ik nu elke week zo’n 4 tot 5 keer per week sport, had ik je hoogstwaarschijnlijk eerst een huh-whatt-face gegeven en je daarna vierkant in je gezicht uitgelachen. Maar het is echt zo! Ik, Ismay, dat meisje dat jaren niet heeft gesport, ben elke week zo’n 3 tot 4 keer per week in de sportschool te vinden en op zondag ga ik vaak ook nog een klein rondje hardlopen. En wat is het fijn! Langzaam vind ik mezelf weer een beetje terug – letterlijk en figuurlijk. En dat is dus echt het fijnste gevoel evaahh!

En dit klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben eigenlijk best wel trots op mezelf hoe ik alles in de 24-uurdurende dagen voor elkaar krijg. 32 uur per week zit ik op kantoor achter mijn bureau (hallo kantoorkont!!), ik ben in totaal zo’n 10 uur per week in de sportschool, in het weekend probeer ik wat qualitytime door te brengen met mijn vriend, ik schrijf hier en daar ook nog eens wat woorden aan mijn levensdoel (ooit schrijf ik een boek), ik wil misschien weer gaan studeren/cursus volgen aan de LOI en ik probeer hier ook nog wel eens lekker te kletsen met jullie. Laten we het er maar op houden dat ik mij, echt waar, nooit verveel. Oké genoeg gekletst, laten we het over belangrijkere dingen hebben.

Ik word weer blij als ik in de spiegel kijk, althans blijer. Ik ben nog lang niet op het gewicht dat ik wil, maar ik zie wel al heel duidelijk veranderingen aan mijn lichaam. En niet alleen ik, want ook om mij heen krijg ik van veel vrienden en familie complimentjes over dat ik er goed uitzie en dat ik straal. Telkens als ik mezelf bekijk word ik een beetje blijer. Ga ik een ietsiepietsie meer van mezelf houden en word ik weer een beetje verliefd op mijn eigen lichaam. Heerlijk vind ik het om de vooruitgang te zien. Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal. Ik heb veel meer energie! Ik heb minder slaap nodig per dag, ben productiever en ik heb overal zin in. En dan spreek ik ook nog over de vooruitgang in de sportschool zelf. Als je je squats in plaats van met 9 kilo ineens met 10 kilo kan doen of als ik van 10 box steps (die ik heel rustig moet opbouwen door mijn scheenbeen blessure) naar 15 steps ga en geen pijn voel in mijn schenen! Aan al deze dingen merk ik gewoon dat het gewoon veel beter gaat met mijn lichaam. Ik ben deze 2 maanden weer een beetje fitter geworden – yay!

En dan het hardlopen… of ik daar nog over moet blijven praten weet ik niet. Mijn trainer bewondert het feit dat ik het hardlopen maar niet opgeef. Wat dat betreft heb ik het hart en de mind van een echte sporter, zegt hij dan altijd. Maar heel eerlijk, je moet eens weten hoe vaak die gedachte door mijn hoofd is gegaan. Hoe vaak ik wel niet strompelend ben thuis gekomen omdat ik weer zoveel pijn had. Die stomme rot blessure blijft telkens maar weer terugkomen. Terwijl ik eigenlijk altijd 5 km liep met interval, heb ik de afstand teruggeschroefd naar 2,5 km omdat het gewoon nog te veel was voor mijn benen. Alhoewel ik wel merk dat het steeds ietsje beter gaat! Ik heb dan misschien een paar stappen terug moeten doen, letterlijk, maar ik merk wel verbetering. Ik heb het gevoel dat deze afstand momenteel goed bij mijn lichaam past. Dus vanaf hier ga ik het gewoon weer opbouwen. Maar nee, opgeven daar ben ik niet zo goed in. We blijven gewoon vrolijk doorgaan, maar dan een tandje lager. Uiteindelijk komen we er echt wel hoor!

Processed with VSCO with b5 preset

In de vorige update (dat was na 2 maanden sporten in de sportschool) vertelde ik jullie heel trots dat ik al 1,2 kilo was afgevallen. Nou, nu ga ik jullie nog trotser vertellen dat ik in deze 2 maanden weer 1,3 kilo ben afgevallen! In totaal ben ik nu 2,5 kilo afgevallen en op dit moment weg ik 65,2 kilo. Ik kan echt niet wachten om een getal in de 64 aan te tikken, want dan ben ik echt op weg naar de 60! Nee het zijn geen kilo’s die er per week af vliegen bij mij, maar dat hoeft van mij ook niet. Ik vind het fijn dat mijn lichaam geleidelijk aan veranderd.

Oké, bijna 900 woorden verder… oeps. Sorry, maar ik vind het gewoon zo leuk om hierover te schrijven! Tot slot dan nog. Ik heb voor mezelf een doel gesteld. Ik wil 5 kg lichter het nieuwe jaar in! Dus in plaats van 67,7 wil ik op 1 januari 2017 min. 62,7 wegen. Over 2 maanden zal ik weer een nieuwe update plaatsen over mijn getting fitter avontuur. Dan ben ik alweer een half jaar aan het sporten! Ik kan nu al niet wachten om deze post over 2 maanden te schrijven!

Lees al mijn sport/ getting fitter updates!
• Na 2 maanden sporten in de sportschool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge