The writing diaries pt. 1 ik wil een boek schrijven

Processed with VSCO with a4 preset
Kennen jullie me nog? Sorry voor de radiostilte op mijn blog de laatste tijd. But you know, life got in the way somehow – it happens. Hoe dan ook, vandaag wil ik een nieuwe rubriek introduceren op mijn blog: The Writing Diaries! Wie mijn blog al een langere tijd volgt of wel vaker een artikel op mijn blog leest, heeft vast wel eens voorbij zien/horen komen dat ik ooit – op een zekere dag in mijn leven – een boek wil schrijven ( – really, Ismay? Ja, dugh het staat ook in mijn bio >>). Tegen de tijd dat het daadwerkelijk zo ver is, ben ik misschien bejaard, 80 of zo, gerimpeld en heb ik geen tanden meer in mijn mond, maar ooit schrijf ik een damn good book! En ja hoor, *tromgeroffel graag* het moment is dan eindelijk daar dat ik wil beginnen met het schrijven van mijn boek!

Schrijven is altijd mijn passie geweest, zolang ik mij kan herinneren. Rond m’n 8ste schreef ik al schriftjes vol met verhalen en zelfbedachte sprookjes. Mijn eerste complete manuscript schreef ik op mijn veertiende. Maar daarna heeft het schrijven een beetje stilgestaan en heb ik nooit meer een boek geschreven. En dat mis ik. De laatste tijd jeuken mijn handen dan ook weer om aan een nieuw boek te beginnen. En het lijkt mij leuk om dit met jullie te delen. Vandaag dus ook de eerste episode in deze nieuwe serie op mijn blog. Vandaag deel ik een paar leuke dingen over mijn grooste inspiratiebron van dit moment, het idee voor mijn novel en later (in de volgende episodes) zal ik jullie ook updaten over mijn word count, zal ik quotes en stukjes delen die ik heb geschreven en zal ik een schrijf-dagboekje bijhouden zodat ik jullie kan vertellen hoe mijn week er qua schrijven uitzag! But first things first.

Writing video’s

Ik vond een meisje op Youtube, Shaelin Writes (check her out!), die fantastische video’s maakt over schrijven. Ik wist niet eens dat dit een “ding” was op Youtube. Ik heb nog nooit eerder iemand zo gepassioneerd, overtuigd en enthousiast horen praten over schrijven. Over haar eigen ideeen, verhalen en schrijfsels – ik geloof dat ik een nieuwe girl crush heb. Afgelopen week heb ik bijna naar al haar video’s over schrijven gekeken, zelfs die van vorig jaar. Ik geloof dat ik nog nooit iemand heb ontmoet (ja zo voelt het echt) met dezelfde liefde voor schrijven als ik. Momenteel is zij mijn grootste inspiratiebron.

All about my novel

Momenteel is mijn word count nog nul. Dit komt omdat ik de afgelopen paar weken alleen maar bezig ben geweest met het plotten en outlinen van m’n boek. Telkens als me iets te binnen schoot (geloof me als ik zeg dat dit altijd gebeurt op de raarste momenten, op de w.c. of zo…) noteerde ik het als een notitie in m’n telefoon. Dus technisch gezien zou je kunnen zeggen dat m’n word count al wat hoger is. Maar ik begin pas met tellen als ik daadwerkelijk begin met het schrijven aan mijn boek. Anyways, laten we het hebben over het boek.

Het gaat om een fantasy verhaal. Vroeger schreef ik daarentegen altijd graag dramatische tienerverhalen, maar ik geloof dat mijn interesses wat zijn veranderd de afgelopen jaren. Hoe dan ook, ik zal de outline en het plot niet in detail met jullie delen omdat ik bang ben dat iemand er misschien met mijn idee van door gaat (no offense, maar ik geloof graag in mijn eigen *briljante* ideeen). Maar ik kan jullie wel vertellen dat het gaat over engelen, piraten (soort van) en demonen – haha, zo klinkt het echt heel slecht. Maar het wordt echt heel leuk! Ik kan niet wachten om quotes met jullie te delen!

supplies

Wil je ook een novel of een boek schrijven? Dat zou ik echt te gek vinden! Wie weet worden we writing buddies – gezellig! Hieronder in ieder geval een paar boeken die mij heel erg hebben geholpen om mij 1. hebben geinspireerd om weer een boek te willen schrijven, 2. mij hebben geholpen bij het outlinen van mijn boek en 3. mij de zogenaamde “schop” onder m’n kont hebben gegeven om mijn droom na te gaan jagen!

Schrijven kreng – Lisette Jonkman
How to write your first novel – Shophie King
No Plot? No problem! – Chris Baty – aanrader als je mee gaat doen aan NaNoWriMo!
Een besteller schrijven voor dummies – Bart van Lierde

12 thoughts on “The writing diaries pt. 1 ik wil een boek schrijven

 1. Super tof zo’n rubriek! Ik heb nu al zin om meer te lezen over je verhaal en hoe het je afgaat. Zelf schrijf ik ook hÊÊl graag en ben ik ook met een boek begonnen. Helaas heb ik snel last van een writer’s block, dus gaat het allemaal niet zo spoedig als ik had gehoopt. Misschien dat ik even die boeken die je hebt gedeeld ga bekijken! 🙂

  1. Wat leuk om te horen dat je ook een boek aan het schrijven bent! Jammer dat je last hebt van writers block – the struggles (ik herken het). Maar blijf vooral doorgaan. Push jezelf er door heen! Ik weet dat je het kan. Just stick with it. 🙂

   Ik kan die boeken zeker aanraden. Ze hebben mij zo goed geholpen mijn gedachten en ideeen op een rijtje te krijgen. Wie weet helpt het lezen ervan, je over je writers block heen! Good luck xx

 2. Hey,

  Allereerst: wat een onwijs leuk artikeltje!
  Ik ben in mei begonnen aan het schrijven van een verhaal (boek vind ik een eng woord om te gebruiken), maar sinds een poosje ligt dat vast en zit ik in een soort writers block. Alles wat ik schrijf lijkt verkeerd te zijn en echt verder kom ik hier niet door. Desalniettemin hoop ik snel weer wat vaart in het schrijven te krijgen en ik wil jou in ieder geval meegeven dat je gewoon moet beginnen. Niet wachten tot je geen tanden meer in je mond hebt, maar gewoon knallen. Onthoud vooral dat niet alles wat je schrijft gelijk perfect hoeft te zijn. Je kan alles weer omgooien en aanpassen. Zolang je nog geen tachtig bent heb je alle tijd om dingen te veranderen.

  Goed, verder wil ik je nog bedanken voor het tippen van Shaelin Writes. Ik heb net een paar van haar videos gekeken en er gaat echt een wereld voor me open, wauw. Ze komt inderdaad inspirerend over, ook al is ze nog zo jong. Wauw.

  Voorlopig blijf ik je writing diaries volgen en mocht je iemand nodig hebben om mee te kletsen over schrijfdingetjes: ik sta er voor open :D.

  Liefs,
  Nienke

  1. Hoi Nienke, super bedankt voor je leuke reactie! Heel tof en inspirerend om te lezen dat je ook aan het schrijven bent. Wat voor genre schrijf je? Vervelend zeg dat je last hebt van een writers-block (ik begrijp echt super goed hoe dat voelt. Ik heb er zelf jaren last van gehad, totdat ik me zinnen er gewoon weer op zette om weer ergens aan te beginnen – dit dus!). Deze diaries ben ik dan ook begonnen als een soort stock achter de deur. Ik heb inmiddels een duidelijk beeld bij het verloop van het verhaal en het plot e.d. en wil dan ook snel beginnen met schrijven. Deze week nog, misschien zelfs morgen al.

   Graag gedaan voor de tip, ik ben zelf ook helemaal aan het fangirlen op haar account – echt heerlijk om naar haar video’s te kijken! En leuk dat je m’n schrijf-journey gaat volgen! En kletsen lijkt me zeker leuk – laten we elkaar inspireren en helpen 🙂 Wie weet kunnen we elkaar tips geven etc! xx Ismay

 3. Super tof dat je een boek gaat schrijven! Dit wil ik zeker ook nog een keer doen. Ik heb vroeger ook zoooveel verhalen geschreven, maar nu eigenlijk nauwelijks meer, terwijl ik schrijven nog steeds zo leuk vind. Leuk dat je ons updates gaat geven. En dat YouTube-kanaal is ook een heel goede tip!
  Liefs!
  Luna onlangs geplaatst…Is it fall yet?My Profile

 4. Ik kom je blog net tegen en ik ben al helemaal fan! Ik heb mijn droom (het schrijven en uitgeven van een boek) op mijn twaalfde werkelijkheid zien worden en ik hoop dat dat jou ook lukt! Ik vind het zo leuk om iemand te ontmoeten (of in ieder geval haar verhalen blogs te lezen) met dezelfde grote fantasie en passie voor schrijven als ik. Ik blijf je volgen 🙂

  1. Hoi Amber, bedankt voor je lieve comment – ik word er helemaal blij van! Wat fantastisch om te lezen dat je je droom hebt waargemaakt, en dat al op je twaalfde (waauww)! Op mijn veertiende heb ik wel een manuscript geschreven en opgestuurd naar een uitgever. Het was niet goed genoeg, maar ik kreeg wel een hele persoonlijke, lange brief met allemaal tips om mijn verhaal te verbeteren etc. Toentertijd vond ik dat al een enorme prestatie en ik ben er nog steeds trots op. Daarom vind ik het extra knap dat jij het gewoon geflikt heb – echt, daar heb ik bewondering voor! Wat voor boek heb je geschreven, als ik vragen mag? Ik ben echt heel erg benieuwd 🙂 En schrijf je nog steeds? Ik vind het ook onwijs leuk dat ik door het schrijven van de Writing Dairies zoveel leuke mensen leer kennen met dezelfde passie. Leuk dat je nog even blijft hangen! Liefs en groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge