The Writing Diaries pt. 6 januari update

“Gisteren een woord, morgen een zin.” – Jesse van Schaik

Hi, ben ik weer! Vandaag heb ik weer eens een Writing Diary voor jullie. Het is namelijk alweer even geleden dat ik jullie voor het laatste vertelde hoe het ging met het schrijven van mijn boek. Heel eerlijk, de afgelopen paar weken of eigenlijk zelfs een paar maanden – whoopsie – zijn er ook maar weinig woorden op papier gezet. Maar vandaag is het me gelukt om weer een beetje te schrijven en hopelijk kom ik er nu weer lekker in! Ik heb immers voor mezelf het doel gesteld dat ik dit boek in 2017 wil schrijven.

De laatste tijd kreeg ik weer steeds vaker en steeds meer zin om aan mijn boek verder te schrijven. Ik dacht veel na over het verhaal, bedacht nieuwe dingen en vulde plothols met nieuwe verhaallijnen. Vorige week maandag zette ik voor het eerst in 2017 weer eens wat woorden op papier. Maar helaas werd ik de dag erna geteisterd door de griep (voor de tweede keer)- fijn weer… NOT! Maar de zin bleef en de ideeen bleven ook maar komen. En zo schreef ik afgelopen week aan een scene die ik heel erg moeilijk vond en ben ik best blij met het resultaat. En omdat ik zo blij ben, heb ik vandaag een lekkere lange quote voor jullie – veel leesplezier!

‘Burgers van Aerilon!’ de Burgermeester hield zijn armen in de lucht en hief zijn kin omhoog naar het publiek. Hij lachte. Zijn lach klonk als die van iemand die weet dat hij het publiek voor zich gewonnen heeft. Voor de meesten was de Burgermeester een soort heilig man en het erge daaraan vond Hara dat ze wel kon begrijpen waarom. ‘Welkom bij de 36ste Viering van onze stad!’
Hara huiverde. Had ze dit echt al 36 keer meegemaakt? Was er al 36 keer iemand gestorven op die tafel? Ze keek van de Burgermeester naar de gevangene. Hij lag er rustig bij, zag ze. Zijn borstkas ging regelmatig op en neer. Vredig leek het bijna. Alsof hij er klaar voor was om te sterven.
‘Eerst offeren we de schuldige en dan is het feest!’ de Burgermeester verstrengelde zijn handen in elkaar en sprak op diplomatieke toon verder. ‘Deze schepsels zijn een bedreiging voor ons en Aerilon.’ de Burgermeester verhief zijn stem nog meer. ‘Sommigen houden zich verborgen, anderen bevinden zich onder ons en doen zich voor als mensen… Ze zijn levensgevaarlijk!’
Zijn uitspraak veroorzaakte onrust in het publiek. Onderling werden bezorgde blikken uitgewisseld.
‘Wij zullen nooit in vrede samenleven met de Seraphim. Noch zullen wij voor deze monsters buigen. Ze moeten worden uitgeroeid!’ de Burgermeester stak zijn gebalde vuist in de lucht.
‘Deze…’ de burgermeester gebaarde afgrijnzend naar de gevangene. ‘Vonden we in de laagste kringen van Aerilon, waar hij zat ondergedoken in de kelder van een onschuldige, arme boer.’
Er rees onrustig gefluister op in het publiek.
‘De gevangene wordt beschuldigd van het bedreigen van onschuldige burgers van Aerilon. Hij dreigde de arme boer te vermoorden of te martelen als hij hem niet zou helpen hem verborgen te houden voor ons,’ ging de Burgermeester door. ‘Helaas is de boer in kwestie niet meer onder ons.’ Even hield hij zich stil. ‘Dat is wat deze monsters met ons doen!’
Hara’s nekhaartjes gingen overeind staan. Ze durfde te wedden dat de Burgermeester zelf een groep jachthonden op de boer had afgestuurd om hem te vermoorden.
‘En wat doen we met deze monsters?’
‘De dood!,’ riep een stem uit het publiek, gevolgd door een instemmend gemompel vanuit verschillende hoeken. Al snel namen steeds meer toeschouwers de kreet over en riep het publiek in koor: ‘Dood! Dood!’

Hoofdstuk 3, blz. 17, © Ismay Mars

En dan heb ik nog iets anders leuks wat mij helpt bij het schrijven van mijn boek. Ik ben namelijk een bullet journal begonnen voor mijn boek. Een writer’s edition dus. Al maanden lang keek ik de video’s van Boho Berry op youtube – ik vind het zo rustgevend, echt een aanrader! Maar in plaats van een planner voor mijn dagelijks leven, maakte ik een planner voor mijn novel. Ik hoop dat het me motiveert, inspireert en voorkomt dat ik vast komt te zitten en in een writing slump terecht kom. Ik ben gister pas begonnen met mijn bullet journal, dus heel veel staat er nog niet in. Maar ik heb wel vast mijn doelen voor 2017 voor mijn boek opgeschreven. En op de een of andere manier voelde dat super fijn. Alsof ik mijn doelen nu tastbaar heb gemaakt of zo. Ik hoop dat dit boekje mij elke dag herinnert aan mijn doel: mijn boek schrijven!

Op de eerste pagina van het boekje heb ik mijn doelen voor 2017 geschreven. Ik wil elke dag wat schrijven (hoeft niet veel te zijn), in 2017 wil ik de first draft van mijn fantasy novel De Engel van Aerilon schrijven, ik wil een exemplaar laten drukken bij Createspace en ik wil nadenken over een sequel voor De Engel van Aerilon.

Op de volgende pagina’s heb ik een maandoverzicht gemaakt. Hierin wil ik onder andere bijhouden hoeveel ik schrijf per dag, maar wil ik ook een overzicht hebben van de dingen die gepland staan voor deze maand.

Tot slot wil ik bijhouden op welke momenten van de dag ik schrijf en voor hoe lang in een time log. Ik heb de dagen van de maand onder elkaar gezet en bovenaan heb ik de uren van de dag van 8 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds. Ik kleur de uren in die ik besteed heb aan het schrijven van mijn boek.

Cute hea?! De tekeningetjes van de plantjes zijn trouwens geïnspireerd op @Studywithinspo! Dit is wat ik tot nu toe in mijn bullet journal heb staan, maar er komt uiteraard nog meer in. Er staat nu nog niet zoveel in omdat ik dit pas gisteren heb gemaakt – haha! Dus pas vanavond kan ik bijv. mijn time log invullen voor vandaag. Ik noem het de bijbel voor mijn boek. Ik vond het in ieder geval al heerlijk ontspannend om deze pagina’s te maken!

The Writing Diaries
pt 5. schrijfweekendje
pt 4. writing before breakfast
pt 3. alleen maar liefde voor schrijven
pt 2. nog 89.000 woorden te gaan
pt 1. ik wil een boek schrijven

7 thoughts on “The Writing Diaries pt. 6 januari update

  1. De bijbel van mijn boek is zo’n fantastische naam! Vind het leuk om foto’s van je bullet journal te zien, het ziet er echt prachtig uit. En asdfghj, dat stuk uit hoofdstuk drie(!!) Wat doe je me aan?! Ik wil meer lezen, echt complimenten voor de manier waarop je de spanning opbouwt. Schrijfse deze week, ik vind het onwijs leuk om je writing diaries te lezen <3

    1. Dankjewel <33 Er moeten nog wel wat dingetjes aan verbeterd worden, maar voor een first draft is het wel even prima zo - ik heb er namelijk zo lang op gebroed. Dit was het stukje waar ik op vast zat de hele tijd. Maar nu ben ik er eigenlijk best blij mee, haha! Dankje, jij ook! Ik hoop dat je er uit komt met je verhaal <3

  2. Wat tof dat je een bullet journal bent begonnen! Ik kijk ook van allerlei filmpjes over bullet journaling, maar moet nog altijd een keer goed beginnen aan de mijne. Zo leuk om te zien hoe je steeds verder komt met je boek, hopelijk lukt het schrijven de aankomende dagen/weken weer wat beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge