The Writing Diaries pt. 5 schrijfweekendje

img_1637
Mijn schrijfweekendje was zo ontzettend fijn. Al een paar weken stond dit weekend gepland en afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! Samen met mijn vriend ging ik naar Landal Heideheuvel, waar we voor vier dagen een fijne bungalow hadden gehuurd. Terwijl de liefste mij verwende met soepkommen thee, schreef ik de hele dag aan mijn boek. Het was echt een super fijn weekend en het leek mij wel leuk om dit avontuur met jullie te delen in een nieuwe Writing Diary!


Schrijfweekend

Buiten sneeuwde het blaadjes van de bomen. Rode, oranje, gele en bruine. Ik zat gewikkeld in een dekentje op de grond voor de openhaard met mijn laptop op schoot te schrijven aan mijn boek. De openhaard fluisterde in mijn oor en verwarmde mijn gezicht. Als ik er zo aan terugdenk klinkt het bijna te goed om waar te zijn, maar toch was dit afgelopen weekend mijn schrijfsetting. En het was zo fijn. Wat mij betreft zijn de herfst en de winter echt de beste tijd van het jaar voor schrijvers. De kou, het gesnotter, dikke truien en dekentjes, liters thee, de brandende kachel, de cozyness, het is allemaal gewoon zo inspirerend.

Het schrijven gaat best goed. Ik werk momenteel aan een scene waar ik al een tijd naar uitkeek om te schrijven. Het is één van de grotere scene’s uit de eerste akte. De wereld krijgt steeds meer vorm en karakters en personages beginnen echt te leven. Ik ben echt verliefd aan het worden op mijn eigen verhaal en ik denk dat dat wel een goed teken is. Jammer genoeg heb ik sinds ik terug ben van het weekendje weg nog geen woord geschreven en eerlijk gezegd wordt ik daar zelfs een beetje – *heel erg – chagrijnig van. Hopelijk heb ik dit weekend eindelijk weer wat tijd om verder te schrijven, want als ik eenmaal aan het schrijven ben gaat het steeds wel heel goed en ben ik heel blij met het resultaat.

Haar nagels graven zich diep in haar handpalmen. Ze kan nu het gezicht van de schuldige zien. Hij is amper een ouderling, denkt ze. Zijn gezicht staat onbewogen en hij ziet er getekend uit. Er zit nog nauwelijks vlees om zijn botten. Ze kan zijn ribben tellen door zijn ontblote bovenlichaam, zijn rug bestaat uit aaneengeschakelde blauwe plekken op de plaatsen van zijn ruggenwervels en zijn armen lijken twee dunne twijgen, die elk moment in tweeën kunnen breken door het gesjor aan zijn ketenen. Er sijpelen dunne straaltjes bloed uit de diepe wonden op zijn schouderbladen waar zijn vleugels hadden gezeten.

Hoofdstuk 2, blz. 15, © Ismay Mars

Ze voelt een stekende pijn in haar borst bij de gedachte dat hij dadelijk gaat sterven. Ze voelt zich bijna net zo opgesloten als de jongen in de ijzeren kettingen. Net als in haar nachtmerries kan ze alleen maar hopeloos toekijken en kan ze er geen eind aan maken.

Hoofdstuk 2, blz. 16, © Ismay Mars

Schrijfdagboek week 5 en 6

Maandag 31-10: 344
Dinsdag: 01-11: 104
Woensdag: 02-11: 166
Donderdag: 03-11:0
Vrijdag: 04-11: 0
Zaterdag: 05-11: 0
Zondag: 06-11: 224

Maandag 07-11: 180
Dinsdag 08-11: 100
Woensdag 09-11: 140
Donderdag 10-11: 0
Vrijdag 11-11: 280
Zaterdag 12-11: 384
Zondag 13-11: 368

Fantasy Name Generator

Op mijn vorige diary kreeg ik van een aantal van jullie de vraag hoe ik aan de naam Aerilon ben gekomen. Heel eerlijk; deze naam heb ik uit een Fantasy Name Generator gehaald (deze vind ik heel erg fijn). De meeste namen bedenk ik zelfs. Zoals Maxus, Tobis, Kora etc. Vaak zit ik met een bestaande naam in mijn hoofd. Zo zat ik bij Maxus eerst met Max in mijn hoofd, maar dit vond ik niet fantasierijk genoeg. En bij Tobis zat ik eerst met de naam Thomas en Tobias in mijn hoofd. Ik pak dan een stuk papier en ga allerlei variaties bedenken en opschrijven. En deze twee kwamen daar al heel snel uit. Speel dus met bestaande namen door er letters aan te plakken of letters weg te halen. Het is echt helemaal niet zo moeilijk hoor! Maar kom je er niet uit, dan is zo’n Fantasy Name Generator een fijn alternatief om ter inspiratie te gebruiken. Zo vond ik de naam van de stad heel erg moeilijk om op te komen. Ik ben toen gaan zoeken naar inspiratie en kwam bij de generator uit. Ik klikte er een paar keer op en zag toen de naam Aerilon staan. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik wist meteen dat dit de naam was waar ik naar op zoek was, dus ik heb hem gewoon gehouden. Ik hoop dat jullie wat aan deze tip hebben!

The Writing Diaries
pt 4. writing before breakfast
pt 3. alleen maar liefde voor schrijven
pt 2. nog 89.000 woorden te gaan
pt 1. ik wil een boek schrijven

4 thoughts on “The Writing Diaries pt. 5 schrijfweekendje

    1. Wat leuk dat je een berichtje achter laat! En dat mag zeker!!!!!!!!!! Ik kan het alleen maar aanraden, ik vond het echt mega fijn. Zeker met iemand die weet waar je mee bezig bent (zoals in dit geval mijn vriend). Maar hoe tof zou het zijn om eens een keer zo’n weekendje met een groepje meiden te doen die allemaal houden van verhalen schrijven??!! *OMG!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge