The Writing Diaries pt. 4 titel reveal!

the-writing-diaries-pt-4

Vandaag heb ik weer een nieuwe writing update voor jullie! Deze Writing Diary begon ik met goed nieuws en slecht nieuws. Het goede nieuws was: ik heb een titel voor mijn boek – yay! Het slechte nieuws was dat ik momenteel geen woord op papier krijg. Zelfs het schrijven van deze diary ging moeizaam en schrijven voor mijn blog voelt altijd als kletsen en geloof me, ik houd van kletsen! Dus legde ik de diary weer even weg en ging ik weer proberen verder te schrijven aan mijn boek. En het is een wonder want, het lukte! Ik ben weer van mijn writersblock af – thank God! Tja, en daarna ging het schrijven van deze dairy ook weer vanzelf – it’s magic…

Oké laat ik het meteen maar eerlijk zeggen: nee ik heb mijn doel weer niet gehaald. Mijn writersblock van de afgelopen paar dagen (bijna een week) gooide een beetje roet in het eten. Toch zette ik bijna elke dag mijn wekker een uurtje eerder om nog even te schrijven voordat ik naar m’n werk ging. En dat voelde heel goed. ’s Ochtendsvroeg gaat het schrijven mij het gemakkelijkste af en ben ik het meest productief. Ik ben dan nog helemaal fris en fruitig, want dan heb ik niet al de hele dag naar mijn computer zitten staren op mijn werk.

Writersblock

Afgelopen week heb ik dus ook niet zo veel geschreven. Ik ben begonnen aan hoofdstuk 2, maar daar is dan ook wel zo’n beetje alles mee gezegd. Ik heb nog niet eens de eerste scene af. De eerste scene omvat namelijk een flashback en dat is dus precies het punt waar ik vast kwam te zitten. Op de een of andere manier voelde het gewoon niet helemaal goed. Alsof het er niet precies in paste zoals ik het had bedacht. Ik heb letterlijk elke avond naar de knipperende cursor zitten staren zonder ook maar een woord te schrijven. Maar vanmiddag was er dan eindelijk weer het moment dat ik verder kwam! Na heel veel met mijn vriend te hebben gepraat over mijn verhaal en de scene, tijdens een fijne wandeling in de zon, wist ik hoe de flashback wel moest gaan. Sterker nog, ik denk dat dit veel beter is dan wat ik oorspronkelijk bedacht had. Nadat we terugkwamen ben ik achter mijn computer gekropen en ben ik begonnen met typen. Bye bye writersblock!

Dus een tip voor als je even vast zit of last hebt van een writersblock. Praat erover! Praat met iemand (die weet waar je mee bezig bent) over je verhaal en over het stuk waar je vast zit. Door dingen hardop uit te spreken, kunnen ze ineens heel anders aanvoelen. Dat hielp mij heel erg. Of ga een rondje wandelen, dat helpt ook.

Schrijfdagboek week 3 en 4

Zaterdag 15-10: 130
Zondag 16-10: 243

Maandag 17-10: 133
Dinsdag 18-10: 70 (+ een ander stuk herschreven)
Woensdag 19-10: 149
Donderdag 20-10: 209
Vrijdag 21-10: 82
Zaterdag 22-10: 0
Zondag 23-10: 0

Maandag 24-10: 126
Dinsdag 25-10: 145
Woensdag 26-10: 183
Donderdag 27-10: 93
Vrijdag 28-10: 0
Zaterdag 29-10: 0
Zondag 30-10: 112 (maar ik ga vanavond nog meer schrijven!)

Titel van mijn boek!

Ik bedacht de titel van mijn boek! Nu zijn jullie natuurlijk heel erg nieuwsgierig. Maar eerst nog even een quote *kuch kuch, spanning opbouwen*. Dit is het stukje dat ik schreef nadat ik met mijn vriend terugkwam van de wandeling. Het eerste wat ik schreef na mijn writersblock.

Toen ze achttien werd, besloot ze dat ze net als Makkie een jager wilde worden. Dus bestudeerde ze het teken van haar beste vriendin en brandmerkte haarzelf. Maar ze faalde voor al haar klassen. Het zag er onhandig uit allemaal en als ze al iets raakte, voelde ze zich daarna dagenlang schuldig. Een keer begon ze zelfs te huilen toen ze het levenloze lichaampje op de grond zag liggen. Moorden was niet echt haar ding.

Hoofdstuk 2, blz. 11, © Ismay Mars

Oke, tijd voor de titel reveal! De titel van mijn fantasy novel is: De engel van Aerilon.

P.s. zijn deze dingen eigenlijk wel leuk om te lezen?

The Writing Diaries
pt 3. alleen maar liefde voor schrijven
pt 2. nog 89.000 woorden te gaan
pt 1. ik wil een boek schrijven

5 thoughts on “The Writing Diaries pt. 4 titel reveal!

  1. Wauw, hoe gaaf dat je hier zo op deze manier mee bezig bent! Zo veel mensen hebben de droom om een boek te schrijven, maar om het ook écht te doen, daar moet je echt veel doorzettingsvermogen voor hebben. Heel veel succes!! Het fragment klinkt heel cool ook trouwens:) Wordt het een soort fantasy?
    Sonja onlangs geplaatst…TownshiptourMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge